Balans en Paard


Mijn naam is Marieke Herrebrugh

Ik ben van nature een veelzijdig mens opgegroeid in en met een horecabedrijf met als grootste liefde daarnaast paarden. Ik vind bijna alles leuk maar in het bijzonder paarden, mensen en koken. Een keuze maken uit horeca of werken met paarden heb ik 30 jaar lang moeite voor gedaan! Het bracht alleen maar verdriet en ongenoegen, alsof ik dag en nacht in een spagaat zat tussen het ene of het andere.  Nu ik beide bedrijven met plezier en passie draaiende houd voel ik mezelf pas in evenwicht en leef ik zoals het mij past, veelzijdig met veel interactie van mens en dier.

Van huis uit ben ik groot gebracht met het ondernemen en het runnen van een eigen horecabedrijf, dit was ook de grootste link om toen de koksopleiding te gaan doen die ik heb afgerond. Na de vervolgopleiding tot chocolatier ben ik een eigen chocolaterie begonnen met mijn echtgenoot Marcel Hilders. Maar ik wilde zo ontzettend graag met mijn andere liefde “de paarden” aan de slag. In 2009 hebben we de winkel verkocht, en zijn we met onze kinderen naar Drenthe verhuisd en heb ik de opleiding instructeur paarden rechtrichten afgerond. Hier kon ik van mijn passie mijn werk maken: Balans en paard als trainingscentrum kreeg naast ons cateringbedrijf KokenZo een plek. Ik heb d.m.v. mijn eigen opleidingsysteem de “gymnastisch equitrainer” in het leven gebracht en daar vele ruiters in les gegeven.Ik heb met coaching, training en begeleiding veel  paarden en mensen geholpen naar een mentaal en fysieke balans, vrij van blokkades(angst, spanning, negatieve emoties) en blessures.

 

In 2014 heb ik de erkende opleiding tot paardencoach afgerond aan het Europees Opleidingscentrum Paardencoaching EOCP.  en vanaf dat moment mag ik mij paardencoach noemen.

Toen ik deze opleiding afrondde kwam alles samen. Mijn passie, liefde, wat ik leuk vind om te doen en mijn ontwikkelde talenten.

 • Kennis over paarden, als trainer, bewegingspecialist, gedragsdeskunige.
 • Kennis over mensen door het horecawerk en instructeur zijn.
 • voeding en koken.
 • (paarden)coaching

(paarden)trainer:

Ik ben nog steeds actief als paardentrainer en trainer van ruiters hetzij op een beperkte schaal, ik werk vooral nog als revalidatietrainer en coach en ik begeleid angstige ruiters naar vrij paardrijden.

Effectief snel en helder coachen/trainen in leiderschap:

Omdat paarden in het nu leven, waardevrij zijn en het kuddebelang voorop zetten kunnen ze ons dingen direct en eerlijk  vertellen waar we zelf niet achter konden komen tot die tijd. Antwoorden en inzichten maken bewust en zorgen ervoor dat we kunnen bekrachtigen, veranderen en/of kunnen loslaten.

Oefening met de paarden in een training geeft direct een duidelijk beeld van wat een andere benadering teweeg brengt, hierdoor leren we details te veranderen in het leidinggeven of orde houden waardoor het werk beter gaat, makkelijker wordt en prettiger is!


laat los wat je remt en tegenhoudt, en omarm wat je sterker maakt en doet groeien.

Balans en Paard
Bij Balans en Paard helpen we het paard mentaal en fysiek in balans te komen door naar het paard te kijken en ernaar te luisteren, we geven het paard indien mogelijk waar het behoefte aan heeft en beginnen daarna aan de training en body work waardoor herstel of verbetering tot stand komt.

Met behulp van het paard als mede coach helpen we met het vinden van jouw persoonlijke evenwicht, we zoeken samen naar antwoorden op vraagstukken van het leven en oorzaken van blokkades die je afremmen. Zo is het cirkeltje steeds rond en zijn we er allemaal voor elkaar.

Door meer te luisteren kunnen we beter ervaren, door te ervaren worden we bewust, door bewustwording kunnen we veranderen.

thames en tom

 

Locatie
Wij werken vanuit onze boerderij in Wapserveen gelegen 
in het mooie en rustige Drenthe. De paardencoachsessies geven we in ballon_5_mariekeonze binnenbak of bij mooi weer in onze buitenbak. Voor het theoretische gedeelte tijdens de cursusdagen en de catering hebben we een verwarmde ruimte. Bij mooi weer kunnen we gebruik maken van ons gezellige terras. Het natuurgebied Holtingerveld is op loopafstand. Dit biedt tal van mogelijkheden om uit te wijken naar de natuur voor stiltesessies, individuele sessies in de natuur of voor het uitvoeren van groepsopdrachten. Groepsopdrachten zijn wandelend, met of zonder paard.

 

Opleidingen

De weg die ik gevolgd heb om te komen waar ik nu ben:

 

 • 1989: a Afronden van de koksopleiding
 • 1992: Afronden opleiding chocolatier
 • 1990 – heden: Trainen van jonge en moeilijke paarden.
 • 2008 -2009: Opleiding instructeur rechtrichten.
 • 2009: Start Balans& Paard
 • Instructeur rechtrichten
 • Trainer Gymnastische Equitraining voor paarden in revalidatie en gedragsstoornissen
 • 2011- 2013: Opleiding Klassieke Rijkunst aan het Istituto Italiano Arte Equestre.
 • 2013- 2014: Opleiding voor paardencoaches bij het EOCP.

 

DSC_4911

Doel, missie en visie:

Ons doel is mensen die op zoek zijn naar meer verdieping, rust, balans of structuur in het leven, mee te nemen naar de school van het leven met het paard als leermeester. Door het open staan voor ervaringen met, en lessen van het paard kunnen we groeien als mens of speciaal als leidinggevende, docent/manager.

Onze missie is het brengen van bewustwording en geven van handvatten om in rust en harmonie te kunnen doen wat ons te doen staat . Het dichterbij jezelf komen en daardoor ook bij elkaar, bewust te maken en te leren van elkaar en de paarden.

Onze visie is wanneer we ons verdiepen en energie stoppen in positieve elementen zal dit groeien. Verdieping is ook volgen, het volgen van je eigen pad.

mei_27_2012_004

Wil jij nu ook zo graag een keer paardencoaching/training meemaken of een verdieping met je eigen paard om zo de juiste stappen te maken naar een leven in balans en harmonie, neem dan nu contact op en maak een afspraak info@balansenpaard.nl